АПЕЛ ЗА ПОМОЋ АНЂЕЛИ КОСТИЋ

9. април 2020.

Поштоване колегенице и колеге ,

Свима нама је позната народна изрека, која каже: “Несрећа не долази никад сама”. Потврду ове мудрости на најтежи могући начин, у овом тренутку проживљава наша млада, будућа колегеница Анђела Костић, апсолвент стоматологије на Медицинском факултету у Нишу. Анђели је пре пар година преминуо отац иначе наш колега стоматолог, а сада је остала И без мајке и без баке, које нису издржале у борби са опаким вирусом. Остала је сама! Потребна јој је помоћ!

Стоматолошка комора Србије у оваквим и сличним ситуацијама помаже своје чланове једнократном материјалном помоћи из средстава Фонда хуманитарне помоћи, чија је намена јасно и прецизно дефинисана. Анђела, наравно, још увек није члан коморе, али ће, надамо се, убрзо постати, можда делом и захваљујући нашој додатној добровољној хуманитарној помоћи на начин који ће вам бити представљен у даљем делу текста и за који очекујемо да ће заживети.

Износ који се даје из средстава Фонда није занемарљив, нарочито за први тренутак, међутим за најтежа животна стања и болести не решава много тога. Због тога је Управни одбор Стоматолошке коморе Србије донео одлуку о покретању хуманитарне акције  и на сајту СКС ће поставити информацију која ће садржати основне податке о кориснику помоћи са кратким описом стања које је проузроковало овакву потребу и посебно, број текућег рачуна у власништву корисника помоћи.

Истоветан текст ће бити електронском поштом упућен свим члановима СКС са молбом да се на поменути текући рачун уплати једнократно износ од 500 динара (или више у зависности од Ваших могућности). Читава акција би трајала 15 дана.

На овакав начин показујемо да смо део једне велике еснафске породице која брине о својим члановима, којима је оваква врста солидарности преко потребна.

Иако је из претходно наведеног прилично јасно, ипак наглашавамо – суштина ове идеје је заснована само на принципу добровољности. Донира само онај ко у овоме види позитиван смисао и жели да помогне другоме!

Овакав начин прикупљања помоћи, свакако, не искључује средства из Фонда хуманитарне помоћи.

Свесни смо да овог момента због редукованог кретања, полицијског часа и избегавања контаката није једноставно спровести овакву једну акцију, медјутим, рачунамо да добар број колега има могућност да овакву уплату изврши електронским плаћањем од куће или из ординације а такође да ће се можда у току наредних 15 дана општа ситуација променити па да и одлазак до банке буде једноставнији.

Апелујемо да ко може уплати поменути износ на текући рачун Анђеле Костић: 205900101890492552 Комерцијална банка и помогнемо јој да смогне снаге и избори се са невољом која ју је снашла и дамо подстрек да што пре постане пунопоравни члан Стоматолошке коморе Србије!

 “Добро чини – добром се надај