Састанак са представницима комора из региона на II. Конгресу стоматолога Црне Горе са међународним учешћем

9. новембар 2017.

Стоматолошкa  коморa  Црне Горе  организовала је  2. Конгрес  стоматолога Црне Горе са међународним  учешћем, 02-04.11.2017.године.

Конгресу су присуствовали и представници СКС,  директор коморе проф.др Витомир Константиновић и секретар коморе Маја  Ковачевић. На отварању Конгреса, у име СКС, директор  се обратио присутнима и истакао важност одржавања оваквих Конгреса у региону и побољшању  сарадње регионалних стоматолошких комора.

На овом скупу, као  једном  од највећих стручних  скупова стоматолога у Црној Гори, предавао је велики број професора са Стоматолошког факултета у Београду и присуствовало му  је преко 300 учесника из целог региона.

Представници СКС су за време Конгреса одржали и неколико састанака,  од којих је  најбитни  био  заједнички састанак одржан 03.11.2017.године са представницима Стоматолошке коморе Црне Горе и Коморе доктора стоматологије Републике Српске.

На том састанку  потписан је Меморандум о сарадњи, са  циљем уређења положаја стоматолога и доношења регулативе, као и у процесу унапређења едукације чланова све три Коморе потписнице.

Меморандум су потписали директор Стоматолошке коморе Србије Проф.др Витомир Константиновић, директор Стоматолошке коморе Црне Горе др. стом. Борислав Ћаловић и директор Коморе доктора  стоматологије Републике Српске Прим.др Младен Мишељић.

 

СТОМАТОЛОШКА КОМОРА СРБИЈЕ

Новембар 2017.године.